A kozmikus energiák - még ha nem is vagyunk rájuk tudatosak - befolyásolják a mindennapjainkat.

January 10, 2016

 


Az ember ősidők óta használja a finomenergiák, a természeti és kozmikus energiák erejét az életében, koronként változott azonban az, hogy ezekre mennyire volt tudatos és milyen rítusokkal, technikákkal teremtette meg a kapcsolódás lehetőségét. A különféle szertartásoknak, ünnepeknek és varázslatoknak sokszor ez is kiemelt célja volt: ezek segítségével tudtak összhangba kerülni a magasabb szinten zajló ciklusokkal, folyamatokkal.
A földi életre ható bolygók közül természetesen az egyik legfontosabb a nőies minőségeket képviselő Hold, amely a befogadás, áramlás, odaadás, a ciklikusság és a megújulás szimbóluma. A földi jelenségek közül az ár-apály közismerten a Hold ciklusaihoz kapcsolódik, de igaz ez a női termékenységi (menstruációs) ciklusra is, amely optimális esetben szintén a holdciklusokhoz igazodik.
 

Más tevékenységek végzése ajánlott fogyó, más növő holdállásnál. A teliholdat követő fogyó hold időszaka a kiáramlás, tisztulás, eltávolítás, elengedés időszaka, az újholdtól teliholdig tartó két hétben pedig a töltekezés, befogadás, beépülés, megszilárdítás energiái hatnak. A telihold és az újhold mindig erős energiákat közvetít a Földre, amelyeket érdemes kihasználnunk az életünk megfelelő irányba tereléséhez. Ilyenkor hasznos minden olyan tevékenység, amely a megtisztulást és az újrakezdést jelenti. Ezen túl érdemes még figyelembe venni, hogy éppen milyen jegyben jár a Hold, hiszen ez megmutatja, milyen témák kerülnek éppen terítékre, milyen életterületekre helyezzük a fókuszt.
(Ha szeretnél egy mindennapi segítőtársat az aktuális holdállások követéséhez, akkor nézz körül a neten található holdnaptárak között. Ha pedig a jól bevált módon még papír naptárt használsz, szeretettel ajánlom az Ezoterikus Kalendáriumot, amelyben minden fontos információt pontosan megtalálsz a hold aktuális jegyállásától kezdve az ajánlott tevékenységekig - és ennél még sokkal többet is. )
A Holdciklusokkal való áramlás egyszerűen visszakapcsol a természet körforgásába is, az intuitív énünk sokkal jobban szóhoz jut, ha elkezdünk a Hold járásához igazodva élni. Ez nemcsak önmagunkkal és a nagy egésszel hangol jobban össze, de a női részeinkkel is. Ennek pedig minden eddiginél fontosabb szerep jut idén, ahogy a női energia fokozatosan visszanyeri erejét.
 
Visszatér az igazi női energia


2012. december 21-én óriási jelentőségű váltás történt az emberiség fejlődésének történetében. Sok ferdítés és várakozás övezte ezt a napot... amit mégis egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy energetikai értelemben valóban egy fordulópont volt ez a nap. A 13000 éve tartó, maszkulin energia által uralt ciklus átadta a helyét a feminin minőség korának. Mint minden nagyszabású folyamat, ez sem azonnal hoz látványos változásokat, hanem lassan, lépésről lépésre történik az átalakulás. Az azóta eltelt évek sok kemény és sok örömteli tapasztalást, átalakulást hoztak, amelyeket nem mindig volt könnyű megélni. Nőként minél inkább összhangba kerülünk a valódi női minőségekkel, minél inkább azok szerint éljük az életünket, annál könnyebb lesz számunkra a változás. Férfiként minél inkább integráljuk női aspektusainkat - a befogadó, lágy, érző, intuitív minőségeket -, annál könnyebb lesz számunkra a változások megélése és a nőkkel való együttműködés. A folyamatot elősegíthetjük a Holddal való összekapcsolódással, a holdciklusok figyelembe vételével is. 
 

Please reload

November 24, 2017

September 28, 2017

September 15, 2017

May 19, 2016

February 9, 2016

October 10, 2015

Please reload

© 2023 by Ballet Academy. Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • vimeo-square