A mala (imafüzér) jelentősége és használata

 

 

Tibetben a malákat,  természetes anyagokból készítik, mint például: fából, kagylóból, borostyánból, ásványokból.

Viselhető a csuklóra tekerve vagy a nyakban viselve. Európában szertartások, meditációk, jógázások alkalmával viselik.

 

A mala használata:

Hagyomány szerint a meditáció során a bal hüvelykujjunkkal mozgatjuk, morzsoljuk a szemeket. 

Mantrázás közben minden kimondott mantra után egy szemet pörget át a mutatóujjon vagy gyűrűsujjon.

Amikor a buddhagyöngyhöz, guruszemhez érünk, új kört kezdünk,  megfordítjuk a málát a másik irányba. Azért tesszük, mert bódhiszattva is mindig megfordul, amikor eléri a megvilágosodást, és visszatér a feltételekhez kötött világba, hogy hasznára legyen minden lénynek, a megvilágosodáshoz vezetve őket.

A malák anyagának jelentősége:

Tibetben a malákat,  természetes anyagokból  készítik, mint például : fából, kagylóból, borostyánból, ásványokból, lótuszmagból.

A békés buddhaaspektusokhoz kapcsolódó gyakorlatokban általában kristály, gyöngy, gyöngyház, fehér lótuszmag, holdkő, kagylóhéj málát használnak.  Gyógyító Buddhánál lápisz lazulit, Zöld Taránál pedig türkizt használnak. A gazdagító buddhaaktivitás esetén arany, ezüst, bronz, réz, bódhi- vagy lótuszmag málát használnak.

Az erőteljesen védelmező gyakorlatoknál pedig általában a rudraksa magok, az emberi vagy állati csont, és a fém málák jellemzők.

A 108 szemes mala 100 szeme a bennünk rejlő ősi tiszta 100 békés és haragvó istenséget szimbolizálja, a 8 as szám meg a megvilágosodásunk előtti nyolc bodhiszattva szintet. De a 27 szemes csukló mala is ugyanilyen hatékonyan alkalmazható. Mert ha 27 szemes malánk van fontos tudnunk hogy 4 x 27 az 108. Tehát a 108 as mala lehetőségeit az olcsóbb 27 szemes mala is magában rejti.

Milyen ásványokból érdemes elkészítettni a malát?

Ez annak függvénye, hogy melyik életterületeden szeretnéd a változást? Külső vagy belső változásra van szükséged? A pozitív változásokban, megújulásban az ásványok rezgései támogatnak, lendítenek előre Téged. Előbb azonban nem árt tudatosítani mit is szeretnél valójában!

Tedd fel a kérdésd önmagadnak: ,,Az életem melyik terültén vagyok elakadva?" ,,Mire van most szükségem?" Ha tudod a válasz, akkor kiválasztjuk a számodra legmegfelelőbb ásványokat. Abban az esetben, ha egy ásvány nagyon megtetszik Neked, akkor az az ásvány fog neked segíteni. :-)

                                                  

A világ öt legnagyobb vallásásain belül kettőben, hinduizmusban, buddhizmusban az mantrázás és meditáció alatt malákat használnak.

A malát másnéven a  hinduk rózsafüzérnék hívják, amely Indiából és himalájából indult és terjedt el, még a hazánkban is. 

Ez egy olyan tradicionális eszköz, melyet a lelki gyakorlatok elvégzése alatt  kántálás,  mantrák ismétlésének  a számlálására használnak. A tibeti buddhizmusban hagyományosan 108 szemből álló malát használnak, mivel ez a  szám a buddhizmuson belül szakrális jelentőséggel bír. Buddha 108 lábnyomát jelképezi.  A 108 szem jelképezi továbbá a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (bardo), és a nyolcféle tudatosságot, de Avalókitésvara és Tárá 108 nevére is utalhat. A guruszem (a lánc végén található, a többinél nagyobb lezáró szem) testesíti meg a megvilágosodást.

Szeretnél egy olyan eszközt, amely támogat Téged a meditációdban?

 

 Vagy talán egy lelki fejlődésedben? Vagy csak egy jóga óra tökéletes kiegészítőjeként viselnél ásvány malát? Vannak már konkrét elképzeléseid?  

Vagy útmutatásra van szükséged?  Kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot!

Az egyedi ásvány malád elkészítéséhez szüksége lesz pár információra Tőled.

 Üzeneted megérkezése után munkanapon felveszem a kapcsolatot Veled.

Ásvány malákat itt tudod megnézni: https://www.uj-elet.info/asvany-mala

Ásvány ékszer budapest,szeged, kiskunfélegyháza, kecskemét. ásvány karkötő, kristály karkötő, horoszkóp ásványok, gyógyító ásványok, ásványok hatásai, csakra karkötők budapest, szeged, békéscsaba, orosháza, szentes, pécs, hódmezővásárhely. Ásványkarkötő győr, nyíregyháza debrecen, siófok,tihany,gyula,szarvas,hódmezővásárhely. 108 szemes mala készítés, buddhista stilusó mala készítés, egyedi, egyénreszabott malák.

Ásvány ékszer rendelés, ásvány karkötő, kristály karkötő, horoszkóp ásványok, gyógyító ásványok, ásványok hatásai, csakra karkötők budapest, szeged, békéscsaba, orosháza, szentes, pécs, hódmezővásárhely. Minőségi ásványok.Ásványékszerek, ásvány karkötő, ásvány nyaklánc, kristály ékszerek, kristály medál, kristály nyaklánc Budapesten, Szentesen, Pécsett.

108 szemes mala készítés, buddhista stilusó mala készítés, egyedi, egyénreszabott malák.108 szemes mala készítés, buddhista stilusó mala készítés, egyedi, egyénreszabott malák.

© 2023 by Ballet Academy. Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • vimeo-square