Hogyan szeressük önmagunkat? Kiút a kisebbrendűség csapdájából

Ha saját magammal nem vagyok békében, másokkal sem leszek békében. Ha gyűlölöm magam, akkor olyan emberek jelennek meg a környezetemben, akik szintén nincsenek jóban önmagukkal.

 

Akkor tudok szeretni, amikor szeretet van bennem.

 

Akkor tudok más embereket szeretni, amikor önmagamat szeretem.

 

Az önszeretet gyakorlása során felhagyok önmagam kritizálásával, önmagam elítélésével és értékeim alábecsülésével.

 

Az önszeretet előszobája az önelfogadás.

Önelfogadás:
    •    látom, hogy ki vagyok, elfogadom azt, amit látok. Tudatosítom árnyoldalam/negatív tulajdonágaim, nem tiltakozom ellenük, nem bújok el előlük. Többé már nem vetem meg/nem gyűlölöm önmagamat az árnyoldalam/negatív tulajdonágaim miatt. Felismerem és alázattal elfogadom. Ha úgy döntök, hogy dolgozom rajtuk, akkor a tudatos önmunkával a fényoldalam fog erősödni.
   •    leszületésem előtt én választottam ki önmagam számára a testemet, a hajszínemet, szemszínemet, magasságágomat, testsúlyomat és egyéb paramétereimet. Lehetőségem volt beletekinteni életem különböző szakaszaiba, ahol láthattam testem változásait. Ahogy fent, úgy lent alázattal elfogadom ezt a testet, ezt a kelyhet, amelyben e földi inkarnációmat tölthetem.

Önszeretet jelentése:
    •    szeretem azt, aki most vagyok
    •  szeretetemmel képessé válok átszeretni lényemet, az árnyoldalamat és szeretni a bennem lévő fényt
    •    ha szeretem magam, akkor fontos számomra, hogy békében, harmóniában legyek önmagammal
    •    ha szeretem magam, akkor törődöm a testemmel
    •   a szeretetem erejével, megadom önmagamnak a lehetőséget, hogy napról napra, évről, évre jobb emberré váljak

Összeállítottunk egy teremtő energiát felhasználó gyakorlatot, mely támogatni fog Téged abban, hogy elfogadd és szeresd úgy önmagad, ahogy most vagy.

Gyakorlat az önelfogadásért, az önszeretetért

Hunyd le a szemed, helyezkedj el kényelmesen. Tudatosítsd, hogy Te vagy, aki a meditációt végzed, emellett képzeld el, önmagadat, olyan kicsi méretben, mint a tenyered.
Most gondolatod segítségével helyezd el kisebb önmagadat a szívcsakrádban.
Mit látsz a szívcsarádban? Milyennek látod? Milyen színek vannak jelen?
Ha sötét foltokat látsz, fénnyel mosd át az egész szívcsarád, addig, amig ragyogó fényessé válik.
Amikor ragyogó fényűnek látod a szívcsarád, kisebb éned tárja ki mindkét kezét és töltekezzen be a szíved szeretetéből. Lásd, ahogyan az a szeretet elkezd növekedni és érezd, hogy betölti a szíved, a mellkasod, az egész tested, az egész lényed.
Engedd meg magadnak, hogy megtapasztald a saját magad szeretetét. Éld át a szeretet. Időzz el benne.
Pár perc után, küldj szeretetet az összes testrészedbe, kezdve a lábujjaktól a fejed búbjáig, tudatosítsd az összes testrészedet és egyenként szeresd át ezeket.
Lásd, hogy egyre fényesebb szeretet energia vesz körül.
Most egyenként nézd végig a szerveidet, töltsd fel szerveidet szeretettel és fejezd ki háládat, azért, mert szerveid téged szolgálnak.
Amikor teljesen feltöltekeztél önszeretettel, kérlek szólítsd meg önmagad árnyékrészét (énednek azt a részét, aki a számodra negatív tulajdonságokat testesíti meg) kérlek képzeld el az árnyékrészedet önmagad elé. Figyeld meg az alakját és a színét.
Figyelj a benned lévő szeretetre, tartsd meg ezt a szeretetet. Külső szemlélőként tekints az árnyékrészedre. Fogadd el az ő létezését, hiszen ő nélküle nem indulnál el a változás útján. Fogadd el őt, úgy, ahogy van. Kérlek, hogy szíved szeretetével töltsd fel őt szeretet/fény energiával. Figyeld a folyamatot. Addig töltsd szeretettel, amíg be tudja fogadni. Figyeld, hogy mennyire fényesedett ki.
Ha úgy látod, hogy fényesebbé vált, akkor engedd közel magadhoz. Váljatok most eggyé, ketten együtt nagyobbá és fényesebbé.
Figyeld önmagad és az érzéseidet.

Hogy érzed magad?
Sikerült végig vinni a gyakorlatot?
Ne csüggedj, ha elsőre nem ment végig a folyamat. A kulcsszó a gyakorlás! Higgy önmagadban és abban, hogy képes vagy a gyakorlatot megcsinálni.

Képes vagy arra, hogy másként állj önmagadhoz!

Képes vagy önmagadat szeretni!

 

Szeretnél még több szeretetet bevinni az életedbe?

Amennyiben szeretnéd fejleszteni a szeretetre való kézséged, mélyítenéd az önelfogadást és az önmagad felé az önszeretetet, bátran keress fel elérhetőségem valamelyiként.

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg másokkal is! :-)

Yvette
www.uj-elet.info
Érintésterápia, lélekgyógyászat, oktatás

© 2023 by Ballet Academy. Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • vimeo-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now