Fájdalom el nem fogadása = öngól önmagunk számára

Amíg nem adjuk meg a lehetőséget annak, hogy visszatekintsünk a múltunkra, életünk formálóira, addig a bennünk megrekedt, feldolgozatlan érzelmek, traumák lelki betegségekké alakulnak át, később fizikai, anyagi formában fognak materializálódni. Többen keresnek fel azonos tünetekkel, mint pl: mellkasi fájdalom, heves szív dobogás, éjszakánkénti álmatlanság, belső őrlődés. Olyan fájdalmak, melyek kivizsgálása után az orvosok nem találnak semmilyen szervi elváltozást. Természetesen orvosi diagnózisuk szerint teljesen egészségesek. Ennek függvényében lelki eredetű jelzésről beszélünk.

A Lélek jelez a testen keresztül, a személyiség számára, hogy itt az idő önvizsgálatot tartani. Keresse meg fájdalmainak, tüneteinek a valódi okait, amely gyermekkorban, előző párkapcsolatokban, előző életekben keresendőek.A fájdalom a változásunk előcsarnoka. Ha elutasítjuk a fájdalmat, akkor önmagunkat és a saját fejlődésünket utasítjuk vissza.
Ha valaki bízik önmagában, akkor képes arra, hogy szembe nézzen sérüléseivel. A bizalma által erőt szavaz meg önmagának, hiszen bármit, amelyet egy oldás során látni fog, azzal megbirkózik, megemészti, helyére teszi, megérti és elengedi. Gyógyulni és fejlődni fog.

Sok embernek nehézséget jelent, hogy elfogadja és feldolgozza azokat a negatív eseményeket, melyek vele történtek. Fájdalmas dolgok ezek, de nem szabad önsajnálatban futni és rátolni mindenki másra a felelősséget, hiszen ő maga vállalta leszületése előtt, hogy át fogja élni ezeket az eseményeket. Törlesztés, fejlődés, vagy alázat tanulása miatt. Ha az egyén továbbra is másokat okol, akkor ő még alvó állapotban van, tehát nem ébredt rá öntudatára, hogy meglássa a valódi valóságot.

Fájdalom elfogadása és elengedése nélkül nem fog teljes gyógyulás történni. Személy szerint nem hiszek, azokban a módszerekben, amelyek úgy ígérik a változást, gyógyulást, hogy elkerüljük az egyik legfontosabb dolgot a szembenézést, a traumák feltárásának igazi okait. Hiszen az ember a saját fájdalma révén és saját illetve mások hibái által tanul, fejlődik, fejlődése által jut magasabb szintekre. Más módszerek csupán tüneti kezelések, újra élednek azok az érzelmek, amelyeket elfojtottunk önmagunkban, vagy szembe találjuk magunkat azokkal a helyzetekkel, melyeket nem oldottunk meg.

Ha ezt valaki megakarja spórolni másnak, az elveszi tőle a gyógyulást, a feldolgozás-elengedés-megbocsátás általi lelki, személyiségbeli fejlődés lehetőségét.
Mint tudjátok a Krisztusi út a megbocsátás gyógyító erejét tanítja. A megbocsátás által kapunk Isteni gyógyírt lelki sebeinkre. Amikor ez megtörténik képessé válunk megnyitni szívünket a magasabb rendű szeretetre.

Ahhoz, hogy feldolgozzuk a múltat, újra átéljük a fájdalom töredékét, mint amennyi a valóságban történt. Amikor ezt az érzést elengedjük szívünk, Lelkünk gyógyulásba kezd. Rezgésünk pedig emelkedik, minden elengedéssel és oldással. Óriási energia szabadul fel bennünk, életvidámabbá, energikusabbá, stabilabbá válunk, tudni fogjuk, hol a helyünk a világban.

Köszönöm a figyelmed. Bízom, hogy ébresztőleg hatott,

Yvette

 

© 2023 by Ballet Academy. Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • vimeo-square