Ebben az időszakban dinamikusabban zajlik a szülő felé érzett neheztelések elengedése, gyermekkorban átélt lelki traumák  feldolgozása és megbocsátása.


Akkor kezdjük sorjában!

,,Nem akarok, olyan lenni, mint a szüleim…!”
Ha nehezedre esik elfogadnod szüleid negatív tulajdonságait, akkor a magadban lévő negatív tulajdonságokat sem fogod tudni elfogadni. A negatív jellemvonásaid felismerésével, és azok elfogadásával és átszeretésével megváltoztatod a magadhoz való hozzáállásodat is, mindemellett növeli az önszereteteted, önelfogadásod. Nőként könnyebb helyzeted van, hiszen érzékenységed és nyitottságod révén azzal a különleges képességgel rendelkezel, hogy mindent, ami számodra nem tetsző, azt a szívedbe be tudod engedni és a szíved szeretetével át tudod alakítani, formálni. A kétségből, kettősségből, félelemből egységet tudsz teremteni.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,Miért nem kaptam annyi szeretetet anyutól, aputól, mint amennyit én szerettem volna?”
A válasz nagyon egyszerű: megfelelő eszközök hiányában nem voltak képesek rá. Ha nem volt előttük példa, ha nem tanulták, nem másolták szülőktől, másoktól, akkor ugye Te is beláthatod, hogy példa nélkül nehéz. Sokan azért választják a szüleiket, hogy ők a magasabb érzelmi intelligenciájuk lévén példát mutassanak a szüleiknek. Erősítsék a köztük lévő harmóniát, egységet.
Sok szülőnek hamarabb kellett anyává válnia, mielőtt ténylegesen érett felnőtté nővé vált volna. Voltak, akik nem szerelemből házasodtak hanem a gyors kimenekülést választották az addigi családi légkörből. Amilyen gyorsan elmenekültek otthonról, úgy belépve egy házasságba magukkal vitték lelki hozományaikat, az az sérüléseiket, blokkjaikat, beleértve az anya és apai mintáikat is. Sok családnál nem volt szokás (sajnos most is kevés párkapcsolatban látom), a ,,problémák” megbeszélése, a közös megoldás keresése, az érzelmek őszinte kimondása. Sok családban mindennapos volt az elfojtás, a harag. Ugyan a vágyuk megvolt a szeretetre, mégsem merték, tudták kimondani egymásnak. Sokan az érzelmi zsarolás eszközével próbáltak hozzájutni a hiányzó szeretethez. Ebből következhet, ha a gyermek ezt a mintát látta, akkor ő is érzelmi manpulációval érhet el figyelmet, szeretetet a párjától.


Öröklött minták
Tizennégy éves korunkig magunkévá tesszük az édesanyánk, édesapánk, testvéreink viselkedési és érzelmi mintáit, meggyőződéseit, hitrendszereit. Alapvető hatást gyakorol ránk az a környezet, amelyben gyermekként éltünk. Sokszor nem vagyunk eléggé tudatosak afelöl, hogy tovább hordozzuk a felmenőinktől átvett:

 

  • szegénységtudatatot

  • áldozat szerepet

  • szegény én szerepet

  • magányos farkas, kivülálló szerepet

  • a matriarchális nő modellt

  • a patriarchális férfi modellt


Gyakran látható a generációs vonalon, hogy matriarcha vagy patriarcha minta öröklődik anyáról lányára vagy apáról fiára. Gyakran ismétlődnek generációról generációra olyan negatív, meghatározó minták, melyek megpecsételik az egyén sorsát. Hatásuk még hetediziglen is látható. A generációs mezőben jelen vannak azok a minták, nézetek, hitrendszerek, melyek életed alakulásáért felelősek. Hiszen a mező, úgy, ahogy a gondolataid, érzelmeid is folyamatosan új helyzeteket teremtenek magad körül.

Tisztábban látni
Érdemes a szülőkkel beszélgetést kezdeményezni a gyermekkorról, hogy mit miért tettek. Vannak szülők akik elzárkóznak a beszélgetéstől, azt mondják nem emlékeznek vagy nem akarják a múltat bolygatni. A tisztánlátásomat használom az oldások során, ennek segítségével hiteles képet látunk arról miért viselkedtek a szülők ahogy. Az információk hatására megváltozik az a kép, melyet szüleidről hittél, megszületik benned a megértés. Hiszen látod, hogy mit milyen célzattal tett, mi volt az oka annak, hogy nem volt képes több szeretetet adni Neked, olyan anya/apa lenni, amelyet te szerettél volna, hogy legyen.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Megbocsátás, mint gyógyító erő
Ha meglátod az ő valóságukat, változni fognak a benned lévő érzések a szüleidről, elengedheted haragot, neheztelést, és megbocsáthatod a neked okozott sérelmeket. (Fájdalmakat, negatív programokat-kritizálást, fizikai bántalmazást stb.)
Amikor a tetteket szeretettel megbocsátod, új energia szabadul fel benned, amely által új emberré válsz.

Abból a szempontból is lényeges a megbocsátás, a fájdalmak, sérelmek elengedése, mert a jövőben leszülető gyermeked ezáltal kevesebb terhet kap. Általad tisztulhat a karmasor és a generációs karma is.
Amit most kioldasz, az a családtagokra, leendő családtagokra, párkapcsolatodra, anyagi helyzetedre is pozitív hatással van.

Hatékony és szelíd segítségnyújtás
Ha egyedül nem megy, én segítő kezet adhatok ebben. Az állapot felmérés során megállapítom milyen mintákat örököltél, amelyeket át szeretnél alakítani. A célzott lelki terápia a lelki traumák feldolgozását segítik elő. Megbocsátásig eljutni egyeseknek,  könnyebb, másoknak nehezebb. Ahhoz, hogy a gyermekkorban átélt sérelmek feldolgozásra kerüljenek, sok esetben évekbe is tellik. Van, akinek egy élet is kevés, hogy túl jusson a szülők iránt érzett haragon, neheztelésen. Ha ezek az érzelmek nem kerülnek feldolgozásra fizikai tüneteket, betegségeket is produkálhatnak (szívbetegség, cukorbetegség, depresszió, szorongás, magas vérnyomás, emésztési rendellenességek).

 

Yvette
www.uj-elet.info

Skype: Yvette Lélekgyógyászat
Érintésterápia, lélekgyógyászat, oktatás

© 2023 by Ballet Academy. Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • vimeo-square