Boldogabb életet szeretnél? Itt az idő, hogy szeresd magad!

Az önmagunk szeretetének gyakorlásában van valami megfoghatatlan. A szeretet fogalma mindenki számára eltérő lehet. Komoly kihívásokkal találjuk magunkat szembe, ha a szeretet kinyilvánításáról esik szó. Közhely, hogy amíg magunkat nem szeretjük igazán és fogadjuk el önmagunkat teljesen, addig másokban is találunk majd hibát, ami akadályt állja a szeretet kifejezésében.

 

Mit jelent önszeretet tulajdonképpen?  Miért az önszeretet az alapja annak, hogy másokat igazán szeretni tudjunk?

 

Önszeretet jelentése

 •    szeretettel gondolok magamra, képes vagyok szeretetet érezni önmagam iránt

 •   ha szeretem magam, akkor fontos számomra, hogy békében, harmóniában legyek önmagammal
 •    ha szeretem magam, akkor törődöm a testemmel

 

,,Ha megnézed az egoistákat mélyebben megszemléled viselkedésünket, rájöhetsz hogy valójában nem szeretik magukat, ezért vannak a külsőségekkel elfoglalva, azokból próbálják pótolni a szeretet éhségüket. Ha már nagyon szeretjük magunkat, akkor szeressünk másokat (mindenkit kivétel nélkül, fontos!). " Brian Tracy

 

Ha szeretettel és elfogadással  fordulunk az ember társaink felé akkor szintén szeretetet kapunk vissza. Akkor van kivétel, ha a személynek gondja van a szeretettel. 

Példák:

  • ha számára szinte ismeretlen fogalom, hiszen a családjában nem ezt látta, tapasztalta

  • ha sérülései miatt a szívét bezárta (elutasítja a szeretetet, hiszen fél, hogy ismét megsérülhet)

  • ha nincsenek a kezében megfelelő eszközök arra, hogyan tudná befogadni a szeretetet

  • ha fél a szeretettől

  • ha fél a boldogságtól

  • valami oknál fogva elutasítja a szeretetetet

 

Szeretetet akkor tudunk másoknak adni, amikor a mi szívünk is nyitva áll. A szív nyitáshoz elengedhetetlen önmagunk teljes elfogadása, a ,,hibáink", árny tulajdonságainkat átszeretetése. Ne harcoljunk ezek miatt. Ne kicsinyitsük le önmagunknak a negatív tulajdonságaink miatt. Kerüljük, hogy másokhoz hasonlítjuk önmagunkat!

 

Bocsássunk meg önmagunknak a múltbéli ,,kudarcok"-ért és azokért az élményekért, amikor mi magunk okoztunk másoknak fájdalmat!

 

Fontos, hogy megadjuk önmagunk számára a mindennapos törődést és a gondoskodást, mintha a párunkkal tennénk! Gondoskodjunk szükségleteinkről, ahelyett, hogy ezt másoktól várnánk el.  Amikor saját magunkat képesek leszünk boldoggá tenni, akkor meg fog szűnni az az elvárás, hogy mások tegyenek boldoggá.

 

Ha rendszeresen tiszta szívvel és szeretettel fordulunk önmagunkhoz akkor a megfelelési kényszer el fog tűnni.   Fontos, hogy meg tudjunk bocsájtani önmagunknak és másoknak! Felejtsük el az önostorozást és a lelki mély pontokat. Az önmagunk elítélése, megbüntetése csupán a szeretetlenséget növeli a szívünkben.

Gyakorlatok az önszeretetre

 

Szánj magadra naponta pár órát. Gondold végig mi az ami örömöt hoz az életedbe: Mi az, amitől jobb kedvűvé válsz? Zene, tánc, éneklés, alkotás...?  Találd meg kedvenc hobbidat!

Lehet, hogy arra van szükség, hogy következetesen meghúzd a határaidat és ideiglenesen visszautasíts másokat. Emlékeztesd magad arra, hogy valódi szeretetet csak az tud nyújtani, aki önmagával minden szinten rendben van.

Napi hálaadás


A nap végén köszönd meg mindazt a jót, ami történt veled. Küldj szeretetet és áldást, azoknak az embereknek, akikkel aznap találkoztál.

Kapcsolatteremtés a Lelkeddel, a  kettőtök szeretet élményének a megteremtése

Képzeld el, kedvenc pihenő helyedet. Lásd, ahogyan  távolból egy fényes alak közeledik feléd. Ahogy közelebb ér hozzád megpillantod saját magad  fényesebbik, ragyogóbbik részét, a Lelkedet. Megáll Veled szemben, megfogja a kezed. Kapcsolódj vele. Nyisd meg a szíved és engedd, hogy a lényéből áradó tiszta szeretet energia feltöltsön Téged. 

Most indítsd el egy szeretet szálat önmagad szívéből a Lelked szívébe. Kövesd végig a folyamatot. Élvezd a közötettek lévő szeretet áramlását. Időzz el egy picit. Majd amikor át tudod érezni a szeretet érzését, folytasd tovább a gyakorlatot!

 

Küldj egy szeretet szálat a harmadik szemedből a Lelked harmadik szemébe. Lásd, hogy a kapcsolat megerősödött.

Most küldj egy szeretet szálat a szakrális  csakrádból a Lelked szakrális csakrájába.

Összekötötted vele a szakrális csakrádat, a szívcsakrádat, a harmadik szem csakrádat.

Ez a gyakorlat erősíti a kapcsolódást a Lelkeddel. Hiszen a Lelked a szíveden keresztül üzen Neked a megérzések által, amelyet a harmadikszem csakrán keresztül is érzékelhetsz. A szakrális csakrával való összekapcsolás abban támogat, hogy meg tudd tenni a lépéseket a fizikai világban.

 

Ezt a gyakorlatot az eredmény érdekében célszerű mindennap 21 napon át elvégezni a napi meditációk mellett.

Sajnos, amíg az emberben sok a fájdalom, negatív érzelem, negatív gondolat, addig az egó és az elme müködteti a személyíséget. Ha megszeretnél válni ezektől a negatív érzelmektől, gondolatoktól érdemes mindennap tisztítanod a tested, az elméd.

A tiszta önvaló, a Lélek addig nem tud megnyilvánulni, jelen lenni, amíg nem tisztult meg a test és az elme.

 

1) A Lelkeddel való kapcsolódást elősegíti az otthonodban vagy spirituális csoportban végzett rendszeres meditáció. Napi rendedbe építsd be jóga gyakorlatokat (pl: légzéses jóga, hatha jóga, kundalini jóga, 5 tibeti jóga gyakorlat)

2) A testedet ápold tudatos táplálkozással, egészséges ételek beiktatásával. (Készíthetsz smoothie-kat, zöld leveket, igyál búzafű levet, hiszen ez egy igazán különleges elixír a test számára)

3) Az elme szintjén: kezdj el Eckhart Tollétól olvasni. Világosan leírja az elme és az egó müködését. A könyvei, hanganyagai segítenek abban miként válhatsz tudatossá és miként teremtheted meg a békét az elmében.

 

Végül ne dölj be a tündésmeséknek! Nincs az a kezelés, gyógymód, terápia vagy mágia, melyjeknek használatával akár egy varázsütéssel új  és boldogabb emberré válhatsz!

Ezekért Te tudsz tenni, tudatos önmunkával és egy segítő támogatásával. Ez egy folyamat, hosszú folyamat. Mely eredményeket hoz és jelentős változást önmagadban, az életedben, emberi kapcsolataidban, párkapcsolataidban stb. A döntés rajad áll.

 

Yvette
www.uj-elet.info

Skype: Yvette Lélekgyógyászat
Érintésterápia, lélekgyógyászat, oktatás

© 2023 by Ballet Academy. Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • vimeo-square